יום שבת, 3 באוקטובר 2009

איך בונים קמפיין שיווק ויראלי בעשרה צעדים?




מבוא - פאפאדיזי – סיפור הצלחה ויראלי
לאורך כ-15 שנות פרסום ושיווק בכל המדיות, למדתי שיש חוק אחד שכולם מסכימים עליו. מי שלא עושה, לא טועה. החוק הזה תקף גם בתכנון מהלך פרסום מסורתי וגם בתכנון ופיתוח מהלך ויראלי. השיווק הויראלי מלא בתקדימים. למעשה, כל אחד מוזמן ליצור ולכתוב את המהלך שלו. הוא יהיה כמובן בנוי מתקדימים של אחרים, בתוספת החידוש האישי של כל אחד. בפוסט הזה ניסיתי לקבץ כללי יסוד שיסייעו לכל איש פרסום/אינטרנט ליצור ולפתח בהצלחה קמפיין ויראלי ב- 10 צעדים. התחלתי לשווק ולהפיץ את הסדרה הויראלית פאפאדיזי במהלך 2006 באתר YOUTUBE. האתר היה צעיר, עצמאי וחצוף ונחשב לזירה החמה ביותר באינטרנט, בכל הנוגע לשיתוף קבצי וידאו.


אין ספר הדרכה לכתיבת תסריטים ויראליים. למדתי קולנוע וטלוויזיה, במשך שנים כתבתי תסריטים לפרסומות, ביימתי פרסומות, תרגמתי את התסריט: נהג מונית/פול שרדר וערכתי את יסודות התסריטאות/סיד פילד. בתחושה, היה לי ברור שחייבים למצוא סיפור מקורי, אחר, שונה ובעל סגנון אשר מכיל אלמנטים של יומן אינטרנטי, וידאו בלוג, סטנד-אפ ישיר מול המצלמה. דיאלוג אישי עם הגולש. כתבתי סרטונים קצרים באורך 2-4 דקות שסיפקו לגולש הצצה בהמשכים לחייו של רועה העיזים. אינסטינקטיבית הבנתי שהסרטונים חייבים להיות מפתיעים, שטותיים, מלווים בקריצה ומקוריים. הם לא יכולים להיראות כמו סרטוני פרסומת. הגולש רגיש לשפה פרסומית ולמהלך שיווקי ישיר ויגיב אליהם בדחייה. אתר YOUTUBE נראה לי כמו מועדון סטנד-אפ דיגיטלי והאתגר היה עצום. לעלות לרשת עם סדרה באנגלית, לבלוט ולייצר באזזז כדי למכור את הרעיון לגוף שידור.


בחרתי שם קליט ומקורי: PAPADIZI. שם וירטואלי לחלוטין. לא היה לו כל אזכור ברשת לפני כן. מצאתי אותו באמצעות בדיקה במנוע החיפוש של GOOGLE. הוא היה שילוב של שם משפחתה של אמי וצליל שמזכיר שם לטיני/יווני. יצרתי סדרה ויראלית בהמשכים שסיפרה על רועה עיזים יווני שמחפש אישה אמריקאית באינטרנט. היה לי ברור שהרעיון הגלובלי חייב לדבר אל גולשים בכל העולם. לכל סרטון הצמדתי מייל שאפשר תקשורת ישירה בין הדמות לגולש. בסרטון הראשון, פאפאדיזי איים לתלות את עצמו אם לא ימצא אישה אמריקאית. התגובות היו אוהדות, אבל לא יותר מזה. בסרטון השני, הוא כבר החל ביצירת מערכת יחסים עם הגולש. בסרטון השלישי הוא כבר הפתיע במופע סטרפטיז, במסגרת אודישן לבמאי האמריקאי סטיבן שפילברג. כאן חלה תפנית והסרטון זכה ל- 200,000 צפיות בתוך 72 שעות. קיבלתי מאות מיילים שרצו לדעת מי זה רועה העיזים היווני? איך זה קרה? כשרון משחק מרשים של השחקן מנשה נוי שגילם את הדמות הויראלית ונוכחות רשתית טובה במאות אתרים, בבלוגים, בפורומים, במסגרת הפצת מיילים, בכל צורת תקשורת אפשרית ברשת. מי לא קיבל סרטון של פאפאדיזי? כולם. איגודי מגדלי העיזים באירופה, באוסטרליה, בארה"ב, אתרי חובבים של הבמאי שפילברג, האתר הרשמי של פלייבוי שגם טרח לפסול לנו סרטון ביוטיוב. אתרי היכרויות ושידוכים, אתרי קידום של גוגל, פורומים של חובבי קולנוע וטלוויזיה, אתרי וידאו, אתרי סטנד-אפ, אתרים חברתיים, אתרי קידום לינקים, פורומים של שחקנים בלוס אנג'לס, חציתי את הרשת לאורכה ולרוחבה וכתבתי טקסטים קצרים ומזמינים אשר סיפרו על הסדרה והזמינו גולשים לראות אותה באתר YOUTUBE.


הגולשים הניעו את המהלך הויראלי והפיצו את הסרטונים ברחבי הרשת. הנוכחות הרשתית והסקרנות מצד אנשי תקשורת וכתבים, יצרה סביבה ידידותית תומכת שהובילה לכתבות טלוויזיה. באיטליה, בטורקיה, בצרפת, בגרמניה, דיווחו על הסדרה ודחפו את הסיפור הויראלי קדימה. פאפאדיזי השתתף בתחרות סרטונים באתר NBC בארה"ב. בסופו של המסע הויראלי ברחבי הרשת, ערוץ הלוויין YES רכשו את הזכויות. כיום הסדרה משודרת ב- YES ובאתר וואלה ומתנהלים מגעים על מכירתה של הסדרה לרשתות בארה"ב ובאירופה. פאפאדיזי היא הסדרה הויראלית היחידה בעולם, שעלתה לאתר YOUTUBE והופקה בגרסת טלוויזיה ארוכה בת 14 פרקים. המהלך הויראלי שהחל באינטרנט, חצה פלטפורמות שידור והגיע לטלוויזיה.

1. התרבות הויראלית – תעביר את זה הלאה.

כמעט כל אתר שמכבד את עצמו מציע יישומי הפצה לכל האתרים המובילים. YOUTUBE, FACEBOOK, TWITTER, DIGG, STUMBLEUPON, MYSPACE, DELICIOUS, BEBO, REDDIT ועוד. הרשת הפכה לשרשרת אתרים מקושרים המאפשרים להאיץ את המהלך הויראלי ולנהל חשבונות רלוונטיים אשר יסייעו בהפצת הקמפיין. במהלך חודש אוגוסט 2009 עברו באתרי גוגל, 10 מיליארד סרטונים שניצפו על ידי גולשים. זה אומר הרבה על תרבות הגולשים בכל הנוגע להפצת תכנים. מצאת סרטון מעניין? מאמר מעניין? בלוג חשוב? לינק לאתר? תעביר את זה הלאה. זו צורת התקשורת המקובלת. זה חלק מקוד חברתי רשתי. זה לא משנה אם אתה רואה חשבון משועמם, או אשטון קוצ'ר, המכנה המשותף הוא ששניכם מעבירים את זה הלאה. למה? כי סביר להניח שזה יקדם את הקריירה שלכם. זה יוסיף גיוון ליכולת שלכם לתקשר עם הסביבה החברתית הקרובה והרחוקה. המבנה המשורשר של האתרים והקשר ביניהם אפילו מעודד את זה. זה פשוט, זה קל, זה נוח וזה עשוי להגדיל את הנוכחות הרשתית שלך.


2. PUSH&PULL – המסה הקריטית של המדיה
מול המסה הקריטית של הגולשים.

מנהלי שיווק מתקשים להתמודד עם התחום הויראלי, בין היתר משום שהם עדיין לא החליטו היכן ממקמים את הלוגו והפקשוט בתוכן הויראלי. מבחינתם, זה בזבוז כסף, NO LOGO NO MONEY. לא מזמן, ראיתי קמפיין שילוט על אוטובוסים בהיקף של מאות אלפי שקלים שניסה למכור לי מלח בטעמים. כן, כן, מלח, אבל בטעמים. בחשבון פשוט שערכתי עם עצמי גיליתי שאני צורך מלח כל השנה. אז למה לא ליצור קמפיין ויראלי באינטרנט? בתקציב קטן תקבלו נוכחות רשתית כל השנה. תקראו לזה קמפיין "מלח על הפצעים". קחו מצלמה, תזמינו אקסיות לדבר על האקסים שלהן. תזמינו אקסים לדבר על האקסיות. תפתחו חשבון, תפיצו את זה ביוטיוב. תקנו GOOGLE ADWORDS ותצמידו לסרטונים. תקימו קבוצה בפייסבוק, תפרסמו בצמוד מודעות למלח בטעמים. תפתחו חשבון בטוויטר, תריצו לינקים לכל הכיוונים, תכתבו על זה בבלוגים, בפורומים, תקנו קישור ממומן עם דפי נחיתה משולבי וידאו, חפשו מילות מפתח רלוונטיות לקהל היעד הצעיר, ויש לכם הזדמנות לזכות בקידום ובשיווק בגישה מרעננת.

קמפיין האוטובוסים ישכח אחרי מספר ימים, אבל הקמפיין הויראלי ימשיך לשרת את המטרות השיווקיות כל השנה. ההבדל הבסיסי בין הפרסום המסורתי הנשען על המסה הקריטית של המדיה, לבין הפרסום הויראלי, הוא בעוצמת הבערה. קמפיין מסורתי יבער בעוצמה גדולה לטווח קצר. קמפיין ויראלי יתחיל בגפרור אחד, אבל הוא בעל מקדם התפשטות רחב, ללא מגבלות. כמו במשל שמשון והשועלים: "זנב בוער של שועל אחד, יצית שדה גדול". קמפיין פרסומי בנוי על עיקרון הדחיפה במדיה. קמפיין ויראלי מתבסס על תגובת הגולשים. עיקרון הבאזזז, כמעט ולא בא לידי ביטוי בקמפיין מסורתי, לעומת זאת הוא מועצם באמצעות קמפיין ויראלי. הקמפיינים הויראליים ברשת משולים לגלדיאטורים שנאבקים על חייהם. הגולשים יכולים להעניק להם פרסום וחיי נצח או לחילופין לדון אותם למיתה באלמוניות. זהו גם החסרון והחשש הגדול ביותר מכשלון אשר מהווה חסם מצידם של מנהלי שיווק, מנהלי מרקום ומקדמי אתרים. בהערת אגב, גם קמפיין במדיה המסורתית לא מגיע עם תעודת אחריות. להערכתי, המחיר עושה את ההבדל, במחיר של מודעת עמוד בסוף שבוע, בעיתון מוביל, אפשר לקבל קמפיין קידום ויראלי לטווח של 3 חודשים הכולל גם סרטוני וידיאו וגם קידום באמצעות קישור ממומן. ככל שמנהלי שיווק יכירו את כלי ההפצה הרשתיים יהיה להם יותר קל ליזום מהלך של קמפיין קידום ברשת, בנוסף לשימוש בכלים במדיה המסורתית. אין סתירה בין הכלים, לטעמי, הם משלימים זה את זה. האם קמפיין שילוט חוצות סותר קמפיין טלוויזיה? מדובר בפעילות חשובה בשתי מדיות. בעידן החדש, הגולש נמצא באינטרנט יותר ויותר שעות. באנגליה, הפרסום במנועי חיפוש, כבר עבר את הפרסום בטלוויזיה.


3. הכנות - משחק מקדים עם מנועי חיפוש

חייבים להודות, מנוע החיפוש של GOOGLE שינה את הדרך שבה אנו צורכים טקסטים. חשוב להדגיש, ככל שהמגמה ברשת היא בעלת אוריינטציה מסחרית, אנחנו כבר לא קוראים, אנחנו צורכים טקסטים. כגולשים באתרים, אנחנו צרכנים בתנועה, בעלי מוטיבציה למצוא את הפתרון הטוב ביותר עבורנו. חופשה, וטרינר, בייביסיטר, קידום אתרים, ניתוח הגדלת חזה, המלצה לתחליף חלב אם, קורס יוגה, קונסולת משחקים, מזון לציפורים, כל תחום וכל נושא שמעניין אותנו מן ההיבט הצרכני/שימושי.


עורכי התוכן יודעים שהם משרתם של כל האדונים ברשת. הם אמורים לשרת גם את מנועי החיפוש וגם את הגולשים. מנועי החיפוש בוחנים את האתר במדד הרלוונטיות. האם הטקסט רלוונטי לגולש? האם הטקסט רלוונטי לתחום העיסוק של האתר? האם הכותרת קולעת לתחום העיסוק? האם יש קשר בין הכותרת לטקסט? מה מידת הדחיסות של מילות המפתח? האם אין כאן חריגה בדחיסות? בני אדם אינם רובוטים, הם קוראים טקסט באופן שונה. הם מגיבים אליו רגשית. טקסט אמור לעורר אותם. כיצד אמור להגיב מנוע החיפוש למשפט: תן לאצבעות ללכת במקומך? משפט חכם וקולע שמייצג יתרון יחסי של מוצר בגרסה הישנה שלו: מדריך דפי זהב. במקום להתרוצץ, תדפדף. האם מנוע החיפוש של GOOGLE מסוגל להבין את המשפט בהקשר הנכון שלו? אני חושש מאוד שלא. זהו משפט סתום עבורו. נטול לוגיקה. במסגרת המעבר לחוקי הזהות והסתירה של GOOGLE, אנחנו כבני אדם הפסדנו את העושר, הדמיון והיופי הגלומים בכתיבה החופשית. אלו הם תנאי היסוד, לציית לחוקים של GOOGLE. ולא, תקבלו עונש, האתר שלכם יועבר לדפים האחוריים בתוצאות דפי החיפוש. סעיף האשמה: חוסר רלוונטיות.


איך גורמים למנוע החיפוש של GOOGLE לסייע לנו בהפצת הקמפיין? ככל שנהיה רלוונטיים יותר במילות המפתח ובהגדרות הקמפיין, נוכל להשפיע על הדירוג שלו בתוצאות החיפוש. להערכתי, לא ניתן להתחיל קמפיין ברשת בלי מחקר מילות מפתח שיסייעו לנו למקם את הקמפיין בסביבת החיפוש הנכונה. לדוגמא: קמפיין לתחליפי חלב אם, סימילאק, מטרנה וכד', מחייב שימוש במילות מפתח: הנקה, מדריכות הנקה, יתרונות ההנקה, תחליפי חלב אם, טיפים להנקה, המלצות הנקה, המדריך להנקה, הנקה בריאה ועוד.


מילות מפתח יובילו לפיתוח הקונספט הרלוונטי. כשמדובר בתחליפי חלב, הנקה היא מילת מפתח. זו הזדמנות מצוינת להקים קבוצת הנקה, ליצור סרטונים המתעדים את חוויית ההנקה של אמהות, להציג אמהות שמשתפות אותנו באחת מחוויות האמהות המורכבות והטעונות ביותר מבחינה רגשית. האם 30 שניות יספיקו להעביר את החוויה? בעולם הישן סביר להניח שכן, אבל בעולם החדש, כשהרשת מציעה את כל המידע בקליק אחד, אסור לפספס את ההזדמנות הזאת. חשוב לשלב בין הכלים, להגיע לקהל היעד ולספר לו סיפור מעוגן בעולם הערכים של המותג או המוצר בכל האמצעים ברשת. באמצעות סרטון ויראלי, סרטון הדרכה, בפורומים, במיניסייט יעודי, ברשתות חברתיות, בלוגים ורשימות תפוצה במייל. לא חייבים לנקוט בגישה הישירה ולחתום בלוגו. אפשר גם בדרך עקיפה הבונה מהלך לטווח ארוך ומקדמת את התקשורת בין המותג/מוצר לקהל היעד.


4. מה הסיפור של המותג?

זהו צעד חשוב בתכנון הקמפיין והוא יסייע לנו לחשוף את הסיפור שמסתתר מאחורי המותג. זה לא אומר שלכל מותג יש רק סיפור אחד. אם נחקור ונחפש, נגלה שברוב המקרים מאחורי המותג מסתתרים סיפורים רבים, אבל רק אחד, הוא הרלוונטי ביותר עבורנו. הסיפור של המותג מהווה טריטוריה ייחודית. מנהלי השיווק של מותג הרכב BMW קידמו סדרת סרטונים ויראליים שריתקו עשרות מיליוני גולשים בעולם ושיפרו את נתוני המכירות ב-12% . כשהיינו צעירים ועדיין מותר היה לפרסם סיגריות, כולם הכירו את הסיפור של מותג הסיגריות מרלבורו. הקאובוי סיפר את הסיפור של המותג. הוא ליווה אותו לאורך שלושה עשורים. הקאובוי היה הסמל, האייקון, נקודת העיגון הרגשית בין הצרכן למותג.


איך מנתחים את הסיפור של המותג? באמצעות מחקר מילות מפתח. הסיפור קשור לקהל היעד, לחוויית המשתמש, לרגשות המחוברים למותג. גבינת קוטג', מעבר להיותה גבינה, מסמלת בית, משפחה, מטבח ישראלי, טעם ישראלי, בריאות, פשטות, שורשיות. זה ברור שאם נרצה לפתח ולבנות קמפיין ויראלי, נהיה חייבים לציית לתובנות שחשפנו באמצעות מחקר מילות המפתח. הסיפור של משפחה ישראלית שיושבת סביב השולחן ואוכלת ארוחת בוקר.למה שלא נפתח את "מועדון ארוחת הבוקר"? נזמין משפחות לתעד בוידאו את ארוחת הבוקר שלהן בימי שבת. נשכן את כולן במיני סייט ייעודי ונקבל חוויה ישראלית. אבל יותר חשוב, נחבר בין הסיפור של המותג לקהל היעד. הסיפור של המותג מהווה טריטוריה ייחודית. אם נצליח לכבוש את הטריטוריה, נגדיל את היתרון השיווקי הרשתי מול המתחרים.


5. שתי דוגמאות לשימוש במילות מפתח.

קמפיין SAGAMI יפן – הקונדום הדק ביותר בעולם.

כפי שכבר ציינתי בצעד הקודם, לסיפור יש ביטוי רלוונטי. תחשבו על קונדום. אמצעי מניעה שכיח ונפוץ המשמש ככלי יעיל להתמודדות עם מחלת האיידס באפריקה, למניעת הריון, להגנה מפני מחלות. זה נכון, זה מדויק, אבל זה לא רלוונטי למותג SAGAMI , הקונדום הדק ביותר בעולם. 0.2 מילימטר, זה בדיוק העובי שלו. איך הופכים את הנתון הזה לקמפיין פרסום משולב בקמפיין ויראלי מבריק? מדברים על אהבה, מדברים על קירבה, מדברים על מרחק בין אוהבים. קונדום SAGAMI מסייע בשמירת הקשר האינטימי בין אוהבים. איך מספרים את הסיפור הזה? לוקחים זוג אוהבים בשתי ערים שונות ביפן ומתחילים לתעד את מסע ההתקרבות שלהם בכל מדיה אפשרית. התוצאה, פרס אריה הזהב בפסטיבל קאן 2009 ו- 70 מיליון יפנים שעקבו בדריכות אחרי מסעם המרגש של זוג האוהבים.


קמפיין – DOVE – SELF ESTEEM

המותג DOVE הצליח לבדל את עצמו באמצעות מהלך כמעט נונקונפורמיסטי. הוא יצא נגד תעשיית היופי המשחיתה את ערכי היופי האמיתי באמצעות קמפיין שחושף את המחיר הנורא שנשים נאלצות לשלם כדי להיות יפות. מהלך מקורי שבא לידי ביטוי בסרטון מקורי שפותח על ידי סוכנות הפרסום אוגליבי. בסרטון בשיטת STOP MOTION , אנו צופים ברסיסי תמונות שנערכו לסרט וידאו אחד המתעד איך אישה רגילה הופכת לדוגמנית זוהרת. סיפור דחוס שמתעד פנים רגילות ש"מושחתות" על ידי תעשיית היופי, באמצעות, איפור, עיצוב שיער, עדשות, תאורה, ליטוש, ריטוש תמונה, תיקוני פוטושופ, עיצוב ופרסום שלט חוצות המציג בסופו של התהליך דוגמנית זוהרת. לראשונה, יכלו הגולשות והגולשים לחוות ולחוש במחיר שכל אישה משלמת כדי להיות יפה. בסיומו של הסרטון ששודר באינטרנט וזכה ליותר מ- 9 מיליון צפיות, עולה כותרת המזמינה את הגולשים להתחבר ליופי האמיתי של DOVE. מהי מילת המפתח בסיפור של DOVE? נכון מאוד, יופי. ב- DOVE הלכו עם זה הכי רחוק שאפשר. לכל מותג יש הזכות לספר את הסיפור בדרך שלו. אנשי השיווק של DOVE בחרו לבדל את המותג ממוצרי קוסמטיקה אחרים, באמצעות הדגשת היופי האמיתי/טבעי/בריא/אותנטי. מילת מפתח אחת, יצרה בסיס מצוין לקמפיין ויראלי חכם ומעורר השראה.


6. יוצאים לדרך. מוכנים לתרגיל קמפיין ויראלי

קחו את האתר שלכם, המותג, המוצר או השרות שאתם מנסים לקדם ונסו לבנות עבורו קמפיין ויראלי. הכינו רשימה: מה הסיפור של הקמפיין? מה הייתם רוצים להשיג באמצעות הקמפיין? מה הם מילות המפתח של הקמפיין? חשוב מאוד לבצע מחקר מקדים ורק אז לצאת לדרך. בוא נגיד שהקמפיין שלכם עוסק בקידום חברה לקידום אתרים. מקום ראשון בגוגל, יכול להיות קונספט מעניין. זו השאיפה של כל בעל אתר וזו המטרה שאתם שואפים אליה. מה מבדל אתכם ממקדמי אתרים אחרים? נכון, מקום ראשון בגוגל. ANYTHING YOU CAN DO I CAN DO BETTER. זה הבידול. המלצה: נסו לפתח סרטונים קומיים המתארים קבוצת תמיכה של בעלי אתרים מאוכזבים שלא הגיעו למקום ראשון בדף תוצאות החיפוש. האם זה רלוונטי לקהל היעד? האם זה מעורר הזדהות? כמובן. האם זה יביא לכם לקוחות? תבדקו בעצמכם. בסוף כל סרטון הציבו את כתובת האתר עם טלפון ויש לכם כלי נפלא לקידום החברה שלכם. רוצים עוד דוגמא? קמפיין ויראלי לרכב שטח המציג סדרת מונולוגים בוידיאו המתעדת גברים רופסים המתארים את הגועל שהם חשים למראה רכב שטח. מפגן משעשע, מעליב ובוטה במיוחד של גבריות רופסת. קמפיין בהפוך על הפוך שיכול להוות בסיס מצוין לקבוצה ב- FACEBOOK העונה לשם: "שונאים 4X4". באיזה כלים נבחר להפיץ את הקמפיין? וידיאו בודד, סדרת סרטונים, קונספט חברתי, הפצה בלינקים. איזה מילות מפתח יסייעו לנו
בהפצת ובקידום הקמפיין? קחו כלים בסיסיים לתכנון הפריסה וההפצה של הקמפיין: YOUTUBE/וידיאו – FACEBOOK/חברתי, TWITTER מיקרו – בלוגינג, DIGG ו- FRIENDFEED שיתוף קבצים וקידום לינקים, בלוגים/ BLOGGER ו-WORDPRESS .


7. "שפעת חזירים ברשת". הדבקה ויראלית.

קמפיין ויראלי מכיל גם היבט של ניסוי וטעיה. מי שלא עושה, מי שלא מנסה, לא מצליח. אין נוסחה בדוקה להצלחה. בדיקה של יסודות הקמפיין מאפשרת לנו לתקן אותו ולשפר אותו תוך כדי תנועה. האם הקמפיין שלנו מרגש? האם יש לנו סיפור? האם הסיפור חזק? האם הסיפור רלוונטי למותג? חזרה על כללי היסוד של מילות המפתח, תסייע לנו למצוא קהלי יעד רלוונטיים שיסייעו לנו להפיץ את הקמפיין באמצעות קישור ממומן, באתרי שיתוף קבצים, באתרים חברתיים, בבלוגים, בפורומים, בדפי נחיתה, במיני סייטים יעודיים וכמובן גם באתר שלכם.


8. כלים חברתיים לקידום הקמפיין.

שימוש בפלטפורמות הפצה באופן מושכל, מאפשר לנו להגדיל את הטראפיק לקמפיין. כמה שיותר בלוגים, פוסטים, ואזכורים בפורומים וברשתות חברתיות, ישפרו את מדד ההצלחה של הקמפיין. גוגל מאפשר פרסום בוידאו באתר YOUTUBE באמצעות קמפיין ADWORDS ובאמצעות ADSENSE. זוהי הזדמנות מצוינת להרחיב את השימוש בכלי ההפצה ולבנות מהלך ויראלי הכולל קידום ברשתות שיתוף קבצים, רשתות חברתיות ובלוגים. היחסים בין הרשתות החברתיות לבין הבלוג, דומים ליחסים שבין מסיבה לבית. צרו את התקשורת עם חברים אחרים ברשת החברתית או הקבוצה הרלוונטית, אבל השתדלו לא להיות ישירים מדי במכירה. הזמינו אותם לבלוג. הפניה לבלוג תעשה את העבודה. כמובן שקמפיין קישורים ממומנים המפנים לסרטונים, לפרופיל באתרים החברתיים ולבלוג יסייעו ליצור אפקט מכירה יעיל.


9. איך מגבירים את הבאזז ברשת?

העלתם את הקמפיין לרשת. סדרת הסרטונים שהפקתם משודרים באתר יוטיוב ובאתרי שיתוף קבצים נוספים. החשבונות באתרים החברתיים ובטוויטר נפתחו, בלוגים שמדווחים על הקמפיין עלו לרשת, הקמפיין הממומן פועל בהצלחה ומקדם את מילות החיפוש שבחרתם, תכנית הפעולה שיצרתם מייצרת לידים וכניסות לאתר ומקדמת את מכירות החברה. מה עוד אפשר לעשות כדי להגביר את הבאזז? אם הקמפיין שלכם הוא קמפיין ויראלי עם רעיון מקורי, גם התקשורת יכולה לדחוף אותו. ברוב המקרים, גם משרדי יחצ"נות מעורבים בסיפור ההפצה הויראלי. אני מודה שבמהלך ההפצה של הסדרה הויראלית פאפאדיזי, יזמתי מהלכים מול התקשורת כדי להגביר את יחס החשיפה לקמפיין. והכול בתנאי שהקמפיין שבניתם הוא אכן מקורי ושווה אזכור במדורי התקשורת: אתרים מובילים, חדשות, טלוויזיה, תכניות בוקר וכד'. זירה נוספת שיכולה לסייע לכם, היא קהל יעד רלוונטי. אם הסרטונים שלכם עוסקים בתחום קידום האתרים, חשוב לנסות להגיע לקהל היעד שזקוק לשירות שלכם וליידע אותו אודות הקמפיין. לדוגמא: האתר יפעת מכרזים מתמקד בפעילות עסקית הפונה לחברות ולעסקים עצמאיים בכל המדינה. נסו להגיע לקהל היעד שלכם דרך יפעת מכרזים ותגלו שאתם מגבירים את יחס החשיפה לקמפיין ויוצרים הזדמנות להגיע לקהל יעד רלוונטי במחיר שפוי.


10. סיכום. תעבירו את זה הלאה.

קמפיין ויראלי דומה לבליינדייט. לעולם לא תוכלו לנבא את סיכויי ההצלחה של הקמפיין ואת מעורבותו של הגולש בסיפור הויראלי במונחים של אהבה, שנאה, קנאה ידידות. אם תקפידו לעבוד בהתאם לכללי היסוד, יש סיכוי שהקמפיין הויראלי שלכם ימריא. גם אחרי שהעלנו קמפיין, חשוב מאוד לעקוב אחר ההתנהלות שלו ברשת. איזו תרבות נוצרת בעקבות הקמפיין? האם הסיפור הויראלי משכנע? חשוב מאוד ליצור עבור הקמפיין סביבה רגשית תומכת בפורומים וברשתות חברתיות. האם הצלחנו להדביק את הרשת? דיאלוג עם הגולשים הוא הזדמנות להגביר את ההפצה של הקמפיין. בניגוד לקמפיין במדיה המסורתית שניזון מתקציבי ענק אך מתכלה מהר. קמפיין ויראלי צומח בהדרגתיות ומציע שיפור יעדי מכירות לטווח ארוך. בדיוק כמו מהלך הקידום האורגני. איש לא מצפה ממקדם אתרים להגיע לדף הראשון בגוגל, כבר בשבוע הראשון, אבל בפירוש זהו היעד. להגדיל את הכניסות לאתר, לשפר מכירות ולטפל בקידום ובהפצה של מוצרים ושירותים ברשת. לדוגמא, אם מדובר בסרטון שעלה באתר YOUTUBE, התחילו בסדרת תגובות לסרטון, נסו ליצור באזזז סביבו. ענו לתגובות. הציבו לינקים לסרטון כתגובות באתרים רלוונטיים. דברו על זה, תעבירו את זה הלאה. ככל שתרבו בפעילות ההפצה ותגבירו את הנוכחות הרשתית של הקמפיין, תגדילו את הסיכוי שלו להגיע לבגרות ולעמוד בהצלחה במטרות שהצבתם.











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה